Gastronomia
El projecte de raïm de moscatell ecològica. De la tradició d’una fruita única a un cultiu ecològic i diferenciador en els camps del Poble Nou de Benitatxell.
En els últims anys un grup d’agricultors locals, amb el suport de l’Ajuntament, ha tirat avant el projecte BioMoscatell. El projecte té com a finalitat donar a conéixer el moscatell com a fruita identificativa i pròpia del municipi, mantindre el patrimoni cultural i agrícola, promoure la recuperació del cultiu i el paisatge, dignificar la labor del llaurador i aconseguir un producte de qualitat de secà i ecològic, avalat per la CAU.
El *BioMoscatell aprofita les aigües pluvials i creix gràcies al respecte a la terra i al medi ambient per a aconseguir un moscatell sa, lliure de residus químics i utilitzant tècniques de producció tradicionals necessàries per al cultiu tradicional.
La fase de distribució d’este raïm es concep a partir d’una visió integral del comerç socialment just i de proximitat per a reduir les emissions de CO₂ durant tot el procés de producció i fins a la seua comercialització de proximitat i a les comarques pròximes.
BioMoscatell
El projecte de raïm de moscatell ecològica. De la tradició d’una fruita única a un cultiu ecològic i diferenciador en els camps del Poble Nou de Benitatxell.
En els últims anys un grup d’agricultors locals, amb el suport de l’Ajuntament, ha tirat avant el projecte BioMoscatell. El projecte té com a finalitat donar a conéixer el moscatell com a fruita identificativa i pròpia del municipi, mantindre el patrimoni cultural i agrícola, promoure la recuperació del cultiu i el paisatge, dignificar la labor del llaurador i aconseguir un producte de qualitat de secà i ecològic, avalat per la CAU.
El BioMoscatell aprofita les aigües pluvials i creix gràcies al respecte a la terra i al medi ambient per a aconseguir un moscatell sa, lliure de residus químics i utilitzant tècniques de producció tradicionals necessàries per al cultiu tradicional.
La fase de distribució d’este raïm es concep a partir d’una visió integral del comerç socialment just i de proximitat per a reduir les emissions de CO₂ durant tot el procés de producció i fins a la seua comercialització de proximitat i a les comarques pròximes.